Hon hade just fått fina blommor som matchens lirare efter hemmamötet med Baltichov i division 1-handbollen.

Men det kändes som en klen tröst.

Efter en poäng på de två inledande omgångarna var det upplagt för första RP-triumfen för säsongen. Det var nära, men det var inte mer än så. Det blev ny förlust, 19–20 (10–12), och en fortsatt inledning att glömma.

Artikelbild

– Det här var riktigt, riktigt surt. Målet är att komma högre upp än i fjol och det kan vi så klart fortfarande göra, men sådana här matcher ska vi vinna och jag trodde verkligen att vi skulle göra det. I synnerhet som vi bara släpper in så lite mål. Men 19 mål framåt är för dåligt, sa Nathalie Barhanko.

Tillbaka i Linköping efter ett år i Helsingborg – med målet att leda unga RP till allsvenskt kval. På söndagen svarade hon för en insats ungefär som övriga laget. Upp och ned, högt och lågt. Det var underläge under nästan hela matchen, men efter att det hur länge som helst stått 17–17 fixade Barhanko till slut hemmaledning.

Då kom vändningen igen.

Åt andra hållet.

Artikelbild

| Mika Thorsson.

– Inga problem med viljan, inställningen och attityden. Allt det fanns där. Däremot slarvade vi och missade för mycket när chansen fanns att skaffa oss ett övertag. Det var inte så att vi saknade lägen, sa 24-åringen.

Vad tycker du fattades?

Artikelbild

– Jag tror att vi måste försöka att bli lite smartare.

RP-målen: Nathalie Barhanko och Liza Arfelt 4, Elin Sjöbrink och Julia Utterström 3, Paulina Blick, Alice Hägg, Mika Thorsson, Olivia Thörnholm samt Andrea Gannsjö.

Publik: 143.