– Vi låg under med 5–7 och vände sedan till 9–7 i halvtid. Sedan låg vi under med en boll igen. Men det är på grund av vårt spel bakåt som vi vinner matchen till slut, säger RP:s assisterande tränare Andreas Johansson.

Det var ändå med en tvåmålsledning som Linköpingslaget klev ut till halvtidsvila – men förbättringspunkterna fanns där.

– Vi måste kliva mer på våra lägen och alla måste bidra till att lägena kommer. Nu blir det att man lämnar över ansvaret till någon annan lite grann och tror att någon annan ska göra ens eget jobb. Men vi skulle fortsätta med kontringsspelet och vara mer noggranna i passningsspelet. Det var framåt det hackade, säger Johansson.

Trots att det inte lossnade fullt ut i anfallsspelet blev det en RP-seger till slut.

– Det är försvarsspelet och målvaktsspelet som gör att vi vinner matchen. Vi släpper inte in mer än åtta bollar i andra halvlek. Vi gör det vi ska bakåt men har mer att jobba med framåt, säger Johansson.

Är det några spelare som gör det lite extra bra?

– Nej, det är en laginsats helt och hållet. Det gäller från alla på bänken till yttersta kanterna och målvakt. Alla får ett plus i dag.

För egen del då. Du kom in som ny assisterande tränare för damerna den här säsongen. Hur känns det?

– Det har varit väldigt roligt. Det finns mycket att jobba med och det tycker jag är kul. Samtidigt ser man utvecklingen också. Sen är det mycket kvar att jobba med och det är annorlunda att jobba med tjejer och killar. Men det är jätteroligt, säger Johansson.