Valberedningen är nu i full gång med att hitta Nygrens ersättare.

– Det är dags att lämna plats för nya krafter och man sitter ett år i taget som ordförande, säger Stefan Nygren.

Det är tidsbrist som ligger bakom att Nygren lämnar. Han har nya åtaganden, dels på jobbet men även i andra föreningar.

Artikelbild

| Stefan Nygren kommer att vara kvar i RP i andra roller, men inte som ordförande efter årsmötet i juni.

Men Nygren blir kvar i handbollsklubben.

– Ja, absolut. Jag är med i flera kommittéer och kommer att jobba för marknad, säger ordföranden.

Under Stefan Nygrens ordförandetid har RP:s elitsatsning sjösatts. Där målet är att vara i eliten 2021 på både damsidan och herrsidan. Satsningen har fått kritik och ifrågasatts. Men Nygren tycker att satsningen lever i allra högsta grad.

– Resultatmässigt har vi senaste tiden inte kommit upp i det vi hoppats på. Men det här är inget man gör över en dag. Vi har dragit i gång något långsiktigt och har gjort mycket för att få mer schwung i hela föreningen. Det handlar om organisation, ekonomi och att ha en bredd under, säger ordföranden.

Stefan Nygren tycker att det finns en bra respons från ledare i klubben och det pågår ett arbete nu för att värva spelare till både herrlag och damlag. Att få in de spelartyper som behövs.

– Den gångna säsongen var vi ändå bara några poäng från att komma på övre halvan med både herrar och damer. Det är inte mycket som skiljer, menar ordföranden.

RP har en ny huvudansvarig damtränare klar i Ludvig Carlsén. En ny herrtränare blir det troligen inte, utan klubbens förhoppning är att Magnus Oscarsson Söder fullföljer sitt andra år i ett plus ett-kontraktet.

Oscarsson Söder har varit utomlands på 40-årsresa, men kommer tillbaka senare den här veckan och då hoppas RP få klartecken.