Det har varit en svajig höst för RP-damerna i division 1-handbollen med bara två vinster av sju möjliga så här långt. För att göra det enkelt: när anfallspelet har fungerat har allt som oftast försvarsspelet inte gjort det.

Eller tvärtom.

Som nu.

– Det är inte så att det är någon panik. Vi kommer att sy ihop det här på ett bra sätt, det är jag säker på. Vi tror på det, men måste få till det både framåt och bakåt. Samtidigt, sa Pettersson efter 17–21-förlusten i bortamötet med Kärra.

Linköpingslaget inledde svagt och gjorde bara två mål under första kvarten, eller nåt sånt. Det betydde underläge från start och även om man närmade sig och det i andra halvlek bara skiljde ett par mål var det aldrig riktigt nära på slutet.

– Försvaret var bra och Moa (Fridh) var stark i målet. Offensivt brände vi enormt mycket lägen. Det var straffar, frilägen och vad du vill, sa Pettersson.

Vad säger du om säsongsstarten?

– Det är klart det poängmässigt är lite sämre än vad vi hade hoppats på, men man ska också veta att södra division 1-serien är fruktansvärt bra. Det är bara bra lag. Kul och utvecklande, men det kräver också mycket för att du ska vinna.

Bästa målskyttar: Elin Sjöbrink 4, Olivia Thörnholm 3, Julia Utterström, Jonna Libom, Andrea Gannsjö och Liza Arfelt 2.