– En nyttig helg. Spelmässigt fick vi med oss mycket, även om vi inte fick med oss resultaten. Det går framåt, säger RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Linköpingslaget inledde i fredags med 22–24 mot Aranäs, lagets bästa insats under helgen. RP förlorade även match två i träningsturneringen. I lördags mot allsvenska kollegan Torslanda.

– Typisk försäsongsmatch. Vi gör tekniska fel och de får enkla kontringsmål. Vi kommer inte upp i nivå, säger RP-målvakten Samuel Johannesson efter Torslandas 30–20.

Philip Claudius ska ha beröm för bra spel framåt mot Torslanda. Annars kan RP-laget bättre.

Det skulle blivit placeringsmatch på söndagen mot Kungälv för RP-laget som på lördagskvällen kopplade av med bowling.

– Vi vill inte åka hem med tre förluster, sade Samuel Johannesson inför avslutningsmatchen.

Men tre förluster blev det och den tredje mot norska andraligalaget Sandefjord. Det blev ändring för att de långväga lagen inte skulle behöva komma hem så sent. Sandefjord vann med 27–22 i en match där RP ställde över tongivande spelare som David Näsman, Philip Claudius och Samuel Johannesson och gav andra spelare chansen.

Plus i matchen till Hannes Karlsson som gjorde en bra match både framåt och bakåt och målvakten Olle Löfstedt som gjorde en bra halvlek.

– Vi kämpade på så bra som vi kunde. Vårt största problem är tekniska fel och tappade bollar, som gör att vi blir straffade på kontringar. Men vi försöker förbättra oss och tar små steg framåt hela tiden, säger Magnus Oscarsson Söder.

RP har en träningsmatch kvar, Skånela hemma den 2 september. Allsvenska premiären är mot Hallby hemma 15 september.

Malmökillen Emil Möllerström, som ska plugga i Linköping, är ännu inte helt klar. Men kommer att bli det.