Stockholmaren hade rätt att bryta kontraktet efter den gångna säsongen, men väljer nu alltså att fortsätta jobbet som påbörjades under 2018.

– Jag har pratat rätt mycket med min fru, framför allt har det handlat om pendlingen och att det blir många sena kvällar. Det har varit upp och ner under säsongen, när resultaten inte gått som man tänkt har det såklart blivit lite jobbigare att åka fram och tillbaka, säger Magnus Oscarsson Söder.

Han betonar att han trivs mycket bra i RP.

Artikelbild

– Jag är jättenöjd, allt har fungerat som det ska.

Nu är tanken att han ska kunna sova i Linköping någon natt i veckan och också skaffa en bil som ska minska restiden till och från Stockholm.

– En del praktiska grejer som kommer göra att jag får mer tid med laget efter träningen. Jag har varit på plats i god tid innan passet tidigare, men det är ju efteråt som de flesta spelare har tid. Vi har missat varandra litegrann, säger Magnus Oscarsson Söder.

RP började försäsongsträningen med ett fyspass i måndags och körde första träningen med boll under tisdagskvällen. Magnus Oscarsson Söder vet vad laget behöver förbättra till den kommande säsongen i allsvenskan.

– Vi ska försöka höja tempot i allt vi gör och jobba mer med fysiken. Dessutom finns det mer att hämta i vårt kontringsspel, även om jag tycker att vi fick igång det mot slutet. Jag hoppas vi kan träna fem pass i veckan istället för fyra, säger Magnus Oscarsson Söder.

Linköpingslaget drabbades av ett par avhopp under säsongen och fick viktige Mattias Bälter korsbandsskadad. Det var nära att laget ramlade ur allsvenskan, men till slut lyckades man vända och vinna kvaldramat mot Ankaret.

– Starkt av oss, vi spelade bra under press mot ett bra lag. Till slut fick vi med oss lite positiv energi från säsongen, säger Magnus Oscarsson Söder.

På spelarfronten är det klart att kämpen Martin Karlsson slutar med handboll och flyttar till Jönköping. Målvakten Samuel Johannesson lämnar för spel i Hallby.

– Ytterligare ett par spelare har funderat lite efter säsongen och vi kommer att tappa ett par bärande spelare, säger Magnus Oscarsson Söder.

Vilka då?

– Jag vill inte prata för mycket om det innan klubben har gått ut med det officiellt.

Vad behöver ni värva?

– Även om jag tycker att flera av våra juniorer tog stora kliv så behövs det fler etablerade seniorspelare. I topplagen är det de som avgör matcherna.