Det var en solig och varm höstdag när jag – inför säsongen – träffade RP:s niometersspelare Elin Sjöbrink utanför Kungsbergshallen. Då hade hon fått tacka nej till flera klubbar som var intresserade av att värva henne efter att RP:s degradering till division 1. Det blev studierna i Linköping som gick i första hand och därmed även en fortsättning i RP. Nu står hon redo för en ödesmatch – den sista och avgörande kvalmatchen mot Skånela. Vid förlust blir det fortsatt spel i division 1 nästa säsong men vid en seger är det uppflyttning till allsvenskan.

– Det är väldigt kul att vi ens lyckats ta oss till en kvalplats för det var ingen som trodde att vi skulle lyckas med det. På grund av många unga och nya spelare i laget trodde ingen på oss. Men det har varit en bra säsong som jag hoppas att vi kan avsluta på bästa sätt, säger Elin Sjöbrink och ler.

Redan innan säsongen visste Sjöbrink att hon skulle få ta en ledande roll i laget. Något hon anser att hon också lyckats med.

Artikelbild

– Jag tycker att jag har lyckats dela med mig av min erfarenhet och försökt bidra med det till de yngre spelarna. Jag har ändå några säsonger i allsvenskan bakom mig vilket borde visa sig både på och utanför planen, menar hon.

Hon har redan skrivit på för nästa säsong och hoppas få spela med RP i allsvenskan på nytt.

– Jag har ju som sagt plugget här i Linköping och känner att jag får ut det jag vill av handbollen här. Sen skulle det vara ännu roligare om vi gick upp i allsvenskan såklart. Men jag trivs väldigt bra med allt här, säger Sjöbrink.

RP vann den första kvalmatchen mot Skånela på hemmaplan, men hade det riktigt tungt och förlorade på bortaplan. Nu åker laget upp på nytt till Märsta för att möta Skånela i den sista och avgörande matchen.

Artikelbild

– Det var som att vi inte visste vad vi skulle göra och det blev mycket jobb en och en. Vi vet ju vilka spelare de har i anfall som är målfarliga men ändå så tog vi dem inte. Det var ingenting som fungerade för oss. Det kan i alla fall inte bli sämre – vilket är positivt, säger Sjöbrink och skrattar till.

Anser du att ni är redo för spel i allsvenskan?

– Med de spelarna vi har tycker jag att vi platsar i allsvenskan. Sedan kanske vi behöver jobba på att bli lite jämnare. Det har gått lite upp och ner den här säsongen där vi haft en ganska låg lägstanivå. Det fick vi se nu i den senaste matchen. Vi får inte komma ner i svackorna där vi gör en massa tekniska fel. Men vi har en hel försäsong till att jobba på det.