– Som jag ser det är isen inte alls i fara. Men väder och vind rår vi inte över och vi har inte längre åtta ton ammoniak i det, säger Thomas Martinsson, anläggningschef inom fritid på Motala kommun.

Det var upprört och luttrat i IFK Motalas bandylag sedan även sista träningen inför första SM-kvartsfinalen mot Villa-Lidköping fått avbrytas.

Det har varit träningsproblem sedan i somras för IFK-laget och strulet fortsätter in i kaklet på den annars framgångsrika säsongen.

Thomas Martinsson berättar nu vad det var som hände med den nya isanläggningen, som stod klar i november. Det var på förmiddagen som det blev problem med en givare, vilket gjorde att kompressorer var avstängda under en kort stund. Det i kombination med vind och många plusgrader kan ha gjort att isen drabbades.

Men förutom en kort period ska kyla i full styrka gått ut i rören hela tiden.

En ny komponent har redan satts in i anläggningen.

Nu ska det inte vara några problem med isen. IFK spelar utomhus i Lidköping på onsdagen, men ska sedan kunna träna på torsdag utan problem.

– Vädret ska bli mer gynnsamt så jag ser inga problem till fredag heller. Men allt kan gå sönder och vi ska komma ihåg att inte klarar att göra is som förut när vi hade ammoniaken. Men nu nu har vi fullt ös i isbädden och vi har full beredskap dygnet runt. Men om det blir 14 plusgrader klarar vi inte isen, vi rår inte över vädret, menar Thomas Martinsson.

IFK Motala inleder på onsdagen borta mot Villa och sedan spelas den andra SM-kvartsfinalen i Motala på fredag.