Solen sken under hela dagen i Skänninge och det märktes att den stora folkmassan, som fanns utspridda från starten och runt hela trekilometersbanan, trivdes.

Minst lika roligt tyckte också Boxholmskillen Tobias Göransson att det var:

– Jag skulle gissa på att den här tävlingen är ett sorts vårtecken för alla som gillar rally. Det har varit en lång vinter och den här tävlingen är ju själva startskottet för säsongen. Bara att få åka bil igen var en njutning, konstaterade Tobias, som blev bästa östgöte.

Artikelbild

| Linköpings Jörgen Johansson tvingades bryta efter problem med ena axeln på bilen.

Vinnaren Rolf Grybb från Hässleholm fanns dock ingenting att göra åt. Varken för sjätteplacerade Tobias eller någon annan i startfältet.

– Han är en av dem som bara åker på asfalt som det är här. Jag och många andra har anpassat våra bilar för att köra på grus. Men nu har Rolf vunnit två år i rad så det är bara att imponeras, sa Tobias.

För veteranen Jörgen Johansson, Linköping MS, var siktet inställt på revansch från förra året då han fick problem med bilen och tvingades rulla in i mål.

Men istället skulle det bara bli värre.

Artikelbild

| Emil Johansson gjorde ett kanonlopp.

– Nu tvingades jag bryta redan tidigt på den andra sträckan (av tre). Det känns självklart inte roligt att stå här och titta på. Särskilt inte när jag var tvåa efter den första sträckan, suckade Jörgen från sin nya plats i publiken.

Andra förare som det däremot gick bra för från länet var hemmaklubbens Henrik Johansson samt Emil Johansson från Motala. Henrik med kartläsare Fanny Jacobson vann sin klass, A-B-förare, medan Emil Johansson/Tom Andersson slutade tvåa i B-Förare: 2WD.

Artikelbild

– Jag är jättenöjd med en andraplats i klassen. Målet innan var topp fem och det gick ju vägen med marginal. Jag körde även en tävling i Älmhult igår (lördag), så nu vill jag mest ha ett par timmars välförtjänt vila, skrattar Emil.