Första chansen för Linköpings innebandyherrar att spela ihop sig hemma i sporthallen är den tredje och fjärde augusti då dubbelmöten med storstjärnan Kim Nilssons Kalmarsund väntar.

"Det blir en bra start och värdemätare för oss och dem. Kalmarsund är ett bra lag som dessutom förstärkt med bland annat Kevin Björkström och de kan säkert gå bra i SSL om de får till en bra start på säsongen. Deras försäsong blir nog extra viktig för att få med sig bra resultat in till SSL-premiären så det kan säkert bli lite adrenalin redan när vi möts", säger LIBK:s tränare Johan Astbrant till klubbens hemsida.

Linköpings SSL-herrar spelade redan i juni Bohemia Trophy i Tjeckien (förlust i semifinalen mot Dalen) men det är nu om två veckor som säsongen kan börja på riktigt. Det är även då som nyförvärven Simon Palmén och Max Wahlgren kan komma in i laget på allvar.

Efter de första matcherna mot Kalmarsund väntar även detta år en resa till Finland för LIBK.

"Finlandsresorna har verkligen blivit det vi bygger upp vår försäsong runt. Det är då vi testar vårt spel fullt ut för första gången och det är då vi får chansen att svetsa samman gruppen under några dagar tillsammans. Det är mycket positivt som kommer ut från resan dit, vi får möta två riktigt bra finska lag (EräViikingit och Westend Indians) som lär ge oss lite nya influenser som man kan väva in i vårt spel. Som det ser ut nu åker samtliga spelare med till Finland så det ska bli riktigt kul och nyttigt", resonerar Astbrant.

LIBK väljer alltså att inte möta de riktigt stora svenska toppkonkurrenterna under försäsongen.

"Vi har verkligen jobbat på ett möte med Mullsjö men utan att lyckats hitta ett bra datum för båda. Vi valde bort Sibylla games i Växjö och sen vill man ju helst inte resa allt för långt under försäsongen. Så det är en del olika faktorer som spelat in i hur matchschemat lagts", säger Astbrant och fortsätter:

"Vi siktar fortfarande på att få till en match sista helgen i augusti för att det ska vara helt optimalt, men där har vi inget klart ännu. Inför den här säsongen tänker jag annars lite annorlunda med försäsongsmatcherna då jag vill få fram de tilltänkta formationerna så fort som möjligt. De senaste säsongerna har det funnits träningsmatcher där spelare har fått chansen att visa upp sig. Men i år vill jag inte offra träningsmatcher på det utan nu ger vi järnet direkt och spelar med de spelare jag i nuläget anser ska finnas med i SSL-premiären."

Linköpings SSL-premiär spelas borta mot Växjö IBK den 19:e september. Första hemmamatchen i SSL spelas i Linköpings Sporthall söndagen den 23 september mot Jönköpings IK.