– Jag får vara riktigt nöjd med en andraplats, men det är klart att det hade varit kul att vinna här på hemmaplan.

Jacob Ahlsson var den från hemmaklubben Motala AIF som verkligen satte färg på loppet och gav publiken hopp om att han skulle kunna upprepa Lucas Erikssons bedrift från i fjol och ta en hemmaseger.

Han var tidigt aktiv i loppet och attackerade från start.

Artikelbild

| Gustav Johansson, Team Ormsalva, vann Vättern GP före Motala AIF:s Jacob Ahlsson. Allt avgjordes på de sista metrarna.

– Det var vår plan, att vi skulle få fart i loppet så det inte blev så taktiskt. Så det blev kämpigt från start till mål, sa han och pressade fram ett leende.

I mitten av loppet bildades en klunga på 15 cyklister och där höll sig Jacob länge ganska långt bak.

– Jag behövde ta igen mig lite efter den tuffa starten på loppet och när tempot var lugnt där så fick jag ganska snart nya krafter.

Med fem-sex varv kvar till mål började han ta sig upp genom fältet.

Artikelbild

| Jacob Ahlsson, Motala AIF, före Daniel Brengdahl, CK Hymer

– Jag försökte leta position och med fyra varv kvar så ryckte Gustav Johansson och jag låg perfekt på hans hjul så det var bara att hänga med.

Duon fick en lucka på fem-sex sekunder som de höll ut på sista varvet. Bakom jagade främst Isac Lundgren, som började säsongen i Maif men nu bytt till CK Ringen.

Artikelbild

| Jacob Ahlsson, Maif.

– Jag såg att han kom snabbt sista varvet så vi hade ingen möjlighet att spara utan fick gå på för att hålla undan.

Jacob var den som drog upp spurten i botten av sista backen och hade länge greppet, men tappade Gustav Johansson de sista metrarna.

– Jag försökte ge allt, men det räckte inte riktigt.

Han suckade och fortsatte:

– Det är klart att jag är nöjd med att det gick så bra, men när det är så nära så vill man gärna vara först över mållinjen, så är det bara. Men jag slog lillebrorsan i alla fall, det var också viktigt.

Bäste Hymercyklist blev Daniel Brengdahl på en femte plats.