Några intensiva uppladdningsveckor avslutas för Linköpings FC:s del med bortamöte med allsvenska konkurrenten Växjö på fredagskvällen. Som vi berättat tidigare är både Stina Blackstenius och Frida Maanum tillbaka efter skador och kommer att spela. Det gäller även Sabina Ravnell.

– Tanken är att ge så många som möjligt speltid. Alla som följer med ner får visa upp sig, säger Olof Unogård.

Av inte minst ekonomiska skäl har LFC – liksom i stort sett alla övriga klubbar i allsvenskan – en fortsatt relativt tunn trupp. Det betyder att ytterligare fokus läggs på skadeförebyggande träning och koll på belastning och liknande. En annan del för att täcka upp för eventuell frånvaro är att de allra flesta spelarna ska kunna konkurrera om spel på två positioner. Som exempelvis sena nyförvärvet Julia Ashley, som mot Växjö förmodligen får testa både i mitten och på kanten i försvaret.

Redan till helgen försvinner stora delar av LFC-truppen för landslagsuppdrag i olika nationers tjänst.

– Känns bra att få en match som avslutning på den här perioden. Vi har jobbat mycket med vårt sätt att spela och spelarna har köpt idén. Det ökar ytterligare möjligheterna för att vi ska få till det. Vi var inte nöjda med insatsen senast (1–1 mot Växjö i cupen), men jag tycker att vi ligger där vi ska ligga i förberedelserna, säger Olof Unogård.

På frånvarolistan finns fortfarande reservmålvakten Matilda Haglund och landslagsbacken Anna Oscarsson. Den sistnämnda har börjat att träna med boll igen och tanken är att hon ska närma sig spel till efter landslagsuppehållet.