– Det här är ett bra steg för mig, och en bra miljö att komma till, säger den 39-årige ölänningen.

Det blev så som Sporten erfor redan på måndagen. Christer Persson har skrivit ett treårskontrakt med Motala AIF. Först presenterades han för spelarna, sedan för oldboysen i supporterklubben och så slutligen vid lunchtid för allmänheten genom media.

– Vi har varit ute efter en långsiktig lösning, något som vi saknat de senaste åren. Christer är både erfaren och förhållandevis ung. Han har både spelat och varit tränare på högsta nivån i Sverige. En ödmjuk och sympatisk kille som vi är stolta att få hit, säger Daniel Soner, ansvarig för Maifs sportgrupp.

Christer Persson spelade tio säsonger i Kalmar FF, varav tre år i allsvenskan. Han spelade i både pojklandslag, juniorlandslag och U21-landslag. Efter ett par år i Norge i Tönsberg och Skien blev det sex säsonger som spelare i Jönköping Södra.

I J Södra har han de senaste sex åren varit tränare på olika poster, ansvarig för U21 och assisterande bakom Mats Gren, Jimmy Thelin, Jörgen Wålemark och Andreas Brännström. I superettan i år var Persson huvudansvarig 15 matcher mellan två tränare.

Nu ska han hoppa på sitt första riktiga huvudtränaruppdrag och det blir tre år i Maif, samtidigt som han ska gå den högsta Europa pro-tränarutbildningen på Bosön under två år. Det blir pendling från Jönköping till Motala, åtminstone i början.

– Perfekt att kunna kombinera utveckling av huvudtränarskap samtidigt med utbildning, tycker han.

Hur är du som tränare?

– Jag vill ha ett bollinnehav, ha kontroll och styra matchbilden. Samtidigt måste man kunna gå till attack snabbt. Som ledare kan jag höja rösten, men helst vill jag jobba med inkludering och få med mig alla. Samtidigt som rollerna är tydliga, säger Christer Persson.

Christer Persson har tidigare haft kontakt med Maif genom värvningar av Liridon Silka och Toni Lukic, samt test av spelare som Simon Karlsson, Adam Egnell och Johannes Ehn.

Klart i Maiftruppen nu är att Johannes Ehn söker sig vidare till spel högre upp. Även målvakten Ylber Gubetini lämnar. Simon Karlsson kan också köpas av Sylvia och Adam Egnell har aviserat att han vill lämna.

Gällande målvakten Oliver Bergman, med bakgrund i Brage och Oskarshamn, ger Maif inga kommentarer om han är aktuell eller inte. Men enligt vad Sporten erfar kan han bli Maifs nye målvakt.

Christer Persson, som gör sin första träning på IP kring 10 januari, kommer även att ingå i klubbens sportgrupp.