1–0 i allsvenska hemmamötet med Göteborg i måndags betydde förstås mycket efter turbulensen med plötsligt tränarbyte när Marcus Walfridson fick lämna och Henrik Jensen tillfälligt tog över huvudansvaret fram till sommaren.

Han gillar vad han sett så här långt.

– Jag har bara positivt att säga om hur spelarna agerat senaste veckan. Så klart att det var viktigt att få en seger senast, för moralen i laget och för självförtroendet. Det var en hel del som var bra och som vi behöver göra ännu bättre nu.

Artikelbild

– Inte hela världen om vi inte skapar tio målchanser. Det viktigaste är att vi skapar tillräckligt många riktiga målchanser, säger Henrik Jensen.

Räkna med i stort sett samma lag, med undantag för att Anna Oscarsson är tillbaka efter avstängning och tar sin ordinarie position som högerback.

– Vi har jobbat mycket med vår speluppbyggnad och det blir en nyckel nu också, att vi håller i bollen och får till ett eget spel. Sedan har Rosengård många offensiva hot som vi behöver hantera, säger Jensen och nämner spelare som Anja Mittag, Sandra Troelsgaard och Iva Landeka.

Säsongsstarten, nyligen 9–0 mot Eskilstuna (!), talar för Rosengård. Hemmaplan gör det också. Åtta av de tio senaste damfinalerna har slutat med hemmaseger. LFC är uppe i sin femte raka final, men har förlorat de två senaste (mot just Rosengård).

– De får vara favorit, men vi har också ett bra lag. Det skulle betyda mycket med en seger. Det är sådana här titlar vi spelar för, säger Henrik Jensen.