Det blev en fartfylld start på matchen när KFUM först missade ett tre-mot-ett-läge i sekvensen innan Falcao satte ledningsmålet.

– Första fem minuterna är inte alls bra. De kunde lika gärna ha gjort tre mål och då hade det varit jobbigare. Men nu tog vi istället över helt, menar Aslan.

Och det är svårt att säga att han hade fel. Inför säsongen värvade Linköping tre stycken brassar - som nu prenterade sig ordentligt inför hemmapubliken. Matheus Garcia Fernandes gjorde tre mål på egen hand innan pausvilan och hade bud på mer med både framspelningar, skott och finter.

I den andra halvleken var det sedan Leo De Olivieras och Paula Cesar Juniors tur att näta när Linköping behöll sin ledning och vann med 7–4.

– Alla tre gör en fantastisk match. Särskilt Matheus stack ut lite extra. Det var kul att se dem spela idag även om det var på lite ovana positioner i den andra halvleken.

Redan på söndag väntar nästa match för KFUM Linköping hemma i Sporthallen när stjärnspäckade Hammarby kommer besök. Stockholmarnas trupp består bland annat av Max von Schlebrügge och Christophe Lallet som båda tidigare har varit nyckelspelare i Hammarby i allsvenskan respektive superettan.

– Det blir en häftig match att spela och jag räknar med bra tryck på läktaren. Många av Falcaos bästa spelare gick till Hammarby inför säsongen så det blir en bra värdemätare för oss, säger Aslan, som både tror och hoppas på seger.

– Vi har spelat bra hela säsongen och behöver vinna för att haka på toppen. Så jag har en bra känsla, säger Aslan.