Gislaved började matchen bra medan LVC snabbt tappade poäng på egna misstag. Därmed var det en klar seger i första set för bortalaget med siffrorna 14–25. I andra var misstagen från hemmalaget mindre och setet var jämnare. Dock spelade Gislaved ett uppoffrande spel i kritiska stunder av matchen som gjorde att även andra set gick till deras fördel.

– Spontant känns det som det är den sämsta matchen den här säsongen. Det var ingenting som fungerade i anfallet. Det kändes bra när vi satte igång matchen då jag tyckte att vi var bättre. Men sedan kunde vi inte ta poäng själva. Det känns som vi gjorde 35 egna misstag på tre set. Då har man inte chans att vinna en match, säger LVC:s tränare Mathias Gustafsson.

LVC fortsatte med misstagen och Gislaved kontrollerade matchen. Tredje set blev en 15–25-historia och Gislaved kunde åka hem som segrare.

– Vi spelade bra i tisdags mot Örebro borta men så kommer vi hem hit och spelar kasst. Det är hemmaplan, lördagsmatch och mer publik än vanligt – så förutsättningarna är ju bättre. Men det kanske var en anspänning på grund av det, jag vet inte, säger Gustafsson.

Nu ligger LVC femma i tabellen med 28 poäng och Gislaved sexa med 27.