Sandborg: "Ett stort steg i karriären"

Något kort till Europatouren blev det inte, men Jesper Sandborg avslutade ändå säsongen som en mycket nöjd man. "Ett stort steg i min karriär", säger Linköpingsgolfaren.

Jesper Sandborg får inrikta sig på Challengetouren nästa säsong.

Jesper Sandborg får inrikta sig på Challengetouren nästa säsong.

Foto: Peter Calén

Golf2019-11-20 17:15

Sandborg avslutade maratonkvalet på Lumine med att notera 69 slag på den sjätte och sista rundan. Det räckte till en delad 62:a plats totalt, en bra bit från topp 25 som får fullvärdigt medlemsskap på Europatouren nästa säsong. Men lottlös blev han inte, 26-åringen klarade kvalgränsen efter fyra varv och får därmed full spelrättighet på Challengetouren, nivån under Europatouren.

– Det har nog inte sjunkit in riktigt än vad det innebär. Det blir större tävlingar över hela Europa med mer prispengar, helt annorlunda än Nordiska ligan som jag spelat på förut. Det ska bli skitkul, jag ser fram emot det även om jag just nu är lite trött på golf, säger Jesper Sandborg och skrattar.

Samtidigt kommer kostnaderna att öka och det blir ett styvt jobb att den närmsta tiden försöka hitta pengar för att finansiera en full satsning. Challengetourens schema är ännu inte släppt, men det snackas om att säsongen ska starta redan i januari/februari. Eventuellt kommer Jesper Sandborg också få chansen i någon av de mindre Europatourtävlingarna strax före jul.

– Även om jag är sliten så måste jag ta chansen att spela på Europatouren om jag får den, säger Jesper Sanborg.

Linköpingskillen Niklas Lemke, sedan många år boendes i Göteborg, var inblandad i en riktig rysare på avslutningsvarvet, en rysare som slutade lyckligt. Lemke gick på 66 slag vilket precis räckte till att bli 25:e man. Därmed är han klar för spel på Europatouren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!