Sandör, som tävlar för Terrible Tuesday Triathlon Club, knep under lördagen en bronsplats under Europacupen som avgjordes i Olsztyn, Polen. Gabriel kom tvåa på nordiska mästerskapen 2017, men det här var 22-åringens första i pallplats i större internationella sammanhang i seniorklassen.

Gabriel Sandör startade med en bra simning och var tillräckligt långt fram för att ta sig till tätklungan de gick ut på cyklingen.

– Det var regnigt och blött under cyklingen, vilket gjorde att det blev väldigt halt. Jag höll mig på cykeln och körde väldigt smart, berättar östgöten i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Gabriel Sandör från Ljungsbro tog brons i Europacuptävlingen i Polen i helgen.

Gabriel Sandör försökte sig på ett ryck på sista varvets cykling, men växlade som femma.

– Jag kände mig väldigt stark på löpningen och öppnade offensivt, beskriver han loppet.

Efter 2,5 km löpning låg Gabriel först i en klunga av fem, men vid tre kilometer drogs tempot upp och Gabriel hade svårt att hänga med.

– Jag höll mig kvar i medaljstriden och när jag såg att en av mina konkurrenter fick kramp såg jag min chans. Jag spurtade om andraplatsen men fick se mig besegrad på upploppet, bara sekunder från både segraren och tvåan, säger Gabriel Sandör som fostrats på triathlongymnasiet i Motala.

Ungraren Csongor Lehmann vann i Polen före schweizaren Sylvain Fridelance.