Med 1–3-underläge efter fyra matcher i SM-kvartsfinalserien hängde Libk mot repen och var tvunget att vinna för att inte säsongen skulle ta slut alldeles för tidigt. Det såg lovande ut, men 3–0 blev till slut 4–7 och därmed spelar Dalen vidare i slutspelet.

Libk?

Spelar inte förrän i höst.

Artikelbild

Det gör ont när drömmar dör och det var förstås en stor kollektiv besvikelse i Sporthallen.

Ett mycket tungt bakslag för tabellfyran som förstås hade siktet inställt på att gå betydligt längre i slutspelet.

Linköpingslaget var som sagt piskat att vinna och det märktes. Direkt. Betydligt mer aggressivt än tidigare, hårt jobb åt båda håll och effektivitet framåt. Max Wahlgren spräckte nollan tidigt, utökade strax senare och skymde sedan framför mål när Oskar Hovlund prickade in 3–0 med ett distansskott.

Tredjekedjan med Wahlgren, Yousif Touma och Jesper Alm visade vägen och var inne på alla tre målen.

Det var ett klart hemmagrepp i första perioden, även om Kjetil Kronberg i slutet tilläts reducera. Dalen gavs en biljett in i matchen och lyfte sig sedan tydligt efter första pausen. Mattias Wallgren såg till att gästerna närmade sig och det kändes rätt logiskt i det läget.

Det svänger om den här serien och så fortsatte det. Adam Zetterström fixade viktiga 4–2, men så dröjde det inte läge förrän Kjetil Kronberg slog till igen.

Ett mål skiljde därmed inför slutperioden där Dalens Johan Larsson kvitterade efter bara två minuter och superhete Kronberg på egen hand fixade bortaledning för första gången den här eftermiddagen.

Det fick Libk att byta målvakt – Robin Laakso ut, Andreas Blom in – samtidigt som positionerna och trycket ökade i jakten på kvittering. Det gav några chanser, men inga mål och i stället slog Anton Åkerlund in en retur till 4–6. Då återstod bara 2.25 att spela och trots ett sista desperat försök med utplockad målvakt blev det inga fler hemmamål utan i stälet 4–7 i tom bur.

En sak till:

Libkikonen Anton Karlsson avtackades och hyllades i andra periodpausen efter en minst sagt framgångsrik karriär.

En mycket snygg och värdig ceremoni.