– Det är kul att vara tillbaka och spela här. Bra tryck i hallen, säger Schelin.

Victor Schelin växte upp i Solfjäderstaden som många andra namne i den stora idrottssläkten. Men för att komma vidare i livet satsade han på utbildning i Jönköping. Innebandyn fick en perifer roll i livet, tvåan med Gränna och fyran med Huskvarna.

Men när han nu är tillbaka i Motala och jobbar med det han utbildat sig till, som grafisk formgivare och webbutvecklare på Play, har även innebandyn fått ett lyft.

Artikelbild

| PASSARE. Sex målpass har Victor Schelin stått för i ettan hittills. Hemvändaren är ett nyförvärv som bidragit i Solfjäderstaden.

Schelin bildar en ny fruktad förstakedja i Solfjädern ihop med Didrik Karlsson, lagets ikon och kulturbärare, och Joacim Karlsson, lagets nye rajtskytt.

Ett mål och sex assist har Victor Schelin stått för på sex division 1-matcher.

– Det är hårt jobb som gäller, bara att fortsätta kriga och hoppas att vi får vara skadefria, säger Victor.

Solfjäderstadens tränare Kristofer Vestergaard säger så här om hemvändaren Schelin:

– En slitvarg som tar det defensiva jobbet. En bra lagkamrat som blivit bättre på spelet med boll. Skapar mycket i en produktiv kedja.

Solfjäderstaden har njutit av senaste derbysegern mot Åby. Bland annat genom att äta pizza och med laget se matchen på storbild, i sin helhet.

– Mycket självförtoende fick vi av en sån match. Bara att fortsätta ösa på nu, säger Victor Schelin.

Söndagens bortamotståndare Telge ligger näst sist med fem poäng. Solfjädern ligger femma med tio poäng.

– Vi ska spela vårt spel och det finns inga handbromsar. Alla lag slår alla, det är en jämn serie som inte satt sig än, säger Kristofer Vestergaard.

Solfjäderstaden har Hampus Karlsson och Victor Andersson på skadelistan.

Solfjäderstadens lag, målvakter: Linus Staaf (Marcus Levin). Förstafemman: Christoffer Jonsson, John Fransson, Didrik Karlsson, Joacim Karlsson, Victor Schelin. Andrafemman: Mikael Sonesson, Marcus Sjöholm, Mattias Hjalmarsson, Fredrik Nyman, Fredrik Ählström. Tredjefemman: Kim Söderstedt, Jesper Bååth, Anton Abrahamsson, Joel Hermansson, Henric Danielsson. Extraspelare: Timmy Lindkvist.