– Det känns jättebra. Det är det här jag velat hela tiden. Sen tog det lite tid att få allt på plats.

Vad har ni varit oense om?

– Man vill ju ha så bra betalt som möjligt, säger Felix och skrattar. Nä, skämt åsido, det har varit lite smågrejer bara. Inget dramatiskt alls.

Inga förfrågningar utifrån?

– Jo, det har väl funnits. Men min inställning har hela tiden varit Linköping.

Varför?

– För att jag fått mycket förtroende och utvecklats mycket den här säsongen. Dessutom har jag två eller tre år kvar i skolan och de vill jag slutföra här.

Vad är din förklaring till att det gått så bra på planen?

– Först och främst anser jag att man äger sin egen utveckling och jag tycker att jag vuxit både mentalt och i min träning. Jag har kunnat ta de stegen jag behöver för ett genombrott och har fått stort förtroende att vara en ledande spelare i den här gruppen.

Och din kedja med Oskar Seth och Martin Karlsson funkar bra?

– Det handlar om att vi tre ska vara där och göra det bästa vi kan varje match, då har vi jättestor chans att skapa chanser och sätta dem.

Och du fortsätter att bara göra snygga mål?

– Jag skjuter ju i krysset nästan varje match känns det som, säger han och skrattar. Det är kul, men med bra passningar är det lättare att få bra lägen och kunna sätta dem när de kommer.

Johan Astbrant, tränaren/managern, var givetvis nöjd med påskriften från Lanver.

– För det första känns det bra personligen eftersom jag följt hans utveckling sex-sju säsonger, både på gymnasiet och här i laget. Han hade det tufft några säsonger och i det läget kanske andra spelare hade trappat ner eller till och med slutat. Han har istället gått den hårda vägen och verkligen förtjänat den framgång han upplever nu.

Matchen då? Ja, bottenlaget Thorengruppen försökte göra motstånd och hängde länge med hyfsat i målprotokollet. Men när Libk gjorde två mål på knappt två minuter från 4–3 till 6–3 i den andra perioden var matchen vunnen.

Johan Astbrant:

– Vi fortsätter att krossa vårt gamla målrekord. Vårt mål var att bli ett offensivare lag, trots att vi gjorde oss av med en del av våra offensiva pjäser inför den här säsongen. Det är jäkligt imponerande av de nya som kommit hit och de som stannat kvar och fått större roller.

– Nu har vi verkligen satt press på lagen ovanför. Det kan bli en spännande avslutning.