Det är ett ord som kan beskriva den första finalmatchen mellan LVC och Hylte/Halmstad och det är: jämnt.

–  Det är som en final ska vara och det är jämnt nästan hela matchen. Det svänger fram och tillbaka – de har bra perioder och vi har bra perioder. Det är så små marginaler som avgör, säger LVC:s spelande tränare Albin Eriksson.

Redan i första set var det en jämn historia och ett av de bättre seten som visats upp i Sporthallen den här säsongen. Det var flera långa bollar och blockdueller där Petar Turanjanin och Linus Ekstrand fick en bra kemi under en längre period. Setet blev en lång historia som LVC till slut vann med 32–30.

Artikelbild

– När två bra lag spelar är det sideout spelet som avgör. Sen väntar man på att man ska ta en blockpoäng eller något som gör att du kan bygga upp en lucka i matchen. Men det är precis det här spelet vi har väntat oss och som det förmodligen kommer att se ut i alla matcher, säger Eriksson.

I andra set var det Hylte/Halmstad som visade upp ett riktigt bra blockspel och tog sin 21–23-ledning genom en psykologiskt viktig blockpoäng. Hylte/Halmstad vann sedan setet med 23–25. Även tredje set gick till Hyltes fördel och LVC bytte in Tomasz Mroz för att få in ny energi i laget.

– De är också ett väldigt bra blocklag förutom ett fåtal spelare. Vi kanske inte riktigt fick tag i deras anfallare i dag i vårat block. Jag har inga siffror på hur många block vardera lagen fick men de gjorde det riktigt bra i deras anfall. Vi har lite att jobba på där, säger Eriksson och fortsätter:

– Tomasz (Mroz) gjorde ett fantastiskt inhopp. Han kom in och lyfte hela laget. Han var helt respektlös i sina anfall, gav energi och gjorde poäng. Även Petar (Turanjanin) är en riktig attitydspelare som spelar ett fantastiskt block- och anfallsspel. Men vi gör en bra match i det stora hela som lag.

Fjärde set vann LVC med ganska bekväma 25–16 och matchen gick till ett femte och avgörande set. Där hamnade marginalerna på Hylte/Halmstads sida och LVC:s segersvit var bruten.

– Det är ingen av oss som har räknat med att vi skulle gå igenom den här finalserien utan att segersviten skulle brytas. Självklart är det kul att ha varit med och slagit ett rekord med 30 raka segrar, men det är inget man räknar med ska vara intakt efter en finalserie, säger Eriksson.