Svenska världsmästarna nominerade till fint pris

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler kan få ett fint pris. Båda har av Internationella seglarförbundet nominerats till priset som årets seglare.

Rebecca Netzler är en av de två svenskorna som kan prisas. Arkivbild.

Rebecca Netzler är en av de två svenskorna som kan prisas. Arkivbild.

Foto: Sören Andersson/TT

Segling2023-10-19 17:05

Duon är Sveriges bästa kappseglingsbesättning och regerande världsmästare i OS-klassen 49erFX. Nu är båda två nominerade till priset som beskrivs som det finaste som en kappseglare kan föräras med.

"Vi har som nomineringen avslöjar haft ett annorlunda seglingsår 2023 med en hel del skador, men tagit vara på timmarna vi fått ihop på vattnet och lagt fokus på helt rätt saker. Vi har blivit starkare mentalt som ett lag och det har varit vår trygghet att luta oss mot", säger Bobeck i ett pressmeddelande.

Rebecca Netzler tycker att det känns helt otroligt att bli nominerad och att priset är något som hon har sett upp till under många år.

"Det är många stora och framgångsrika seglare som fått utmärkelsen. Bara tanken att vara lite nära dem är övermäktig. Det känns dessutom extra kul att ännu en gång visa hur stark seglingsnation vi är trots den korta säsongen."

Priset lanserades 1994 och delas ut en gång varje år till en kvinnlig och manlig segrare. Ingen svensk seglare har hittills fått priset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om