Svenskt brons säkrade OS-plats: "Inte sjunkit in"

Sverige fortsätter att skörda framgångar i VM i segling. Under torsdagen blev det brons i OS-klassen Nacra 17 för Emil Järudd och Hanna Jonsson, som även såg till att säkra en svensk OS-plats. –Det är fantastiskt kul, säger Järudd.

Emil Järudd (längst bak) här tillsammans med tidigare seglingspartnern Cecilia Jonsson. Arkivbild.

Emil Järudd (längst bak) här tillsammans med tidigare seglingspartnern Cecilia Jonsson. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Segling2023-08-17 15:31

Det var en glad duo som pratade med TT efteråt.

– Jag tror inte det har sjunkit in ännu. Vi hade som mål att ta medalj. Vi är oerhört stolta, säger Hanna Jonsson.

I och med dagens bronsplats i Haag i Nederländerna säkrades en nationsplats för Sverige i klassen Nacra 17 i OS. Än mer imponerande med bronspengen är att Järudd och Jonsson endast seglat ihop i knappt två år.

– Det är fantastiskt kul. Vårt mål är att ta OS-guld i Paris, så det här var ett stort delmål för oss, säger Emil Järudd.

– Det känns jätteskönt att ha säkrat en plats i OS för Sverige, fyller Hanna Jonsson i.

Järudd var med redan i OS i Tokyo 2020, då ihop med seglingspartnern Cecilia Jonsson. Men för Hanna Jonsson så blir OS i Paris nästa sommar 24-åringens första olympiska spel – om duon tas ut i truppen.

– Vi har gjort en del tävlingar tidigare och vi visste att vi hade potentialen. Så det känns otroligt kul att vi lyckades försvara tredjeplatsen, avslutar Järudd.

Under onsdagen tog duon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler VM-guld i klassen 49erFX. Det trots att det återstår ett race av tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om