Hemmalaget KFUM kvitterade i slutminuten matchen till 2–2, vilket blev slutresultatet, efter att Örebro bara någon minut tidigare gjort vad många nog trodde skulle bli segermålet.

– Det var viktigt, att få med en poäng från första matchen, säger kvitteringsskytten Ilhan Pepeljak.

Bortlalaget Örebro leddde med 1–0 i paus och det stod alltså 1–1 långt in i andra halvlek, målsnålt för att vara futsal om man så vill. Men de 578 åskådarna som hade hittat till Sporthallen bjöds på en dramatisk avslutning där målschanserna haglade, både innan de två sista målen och ända fram till den absolut sista sparken.

Artikelbild

| Ilhan Pepeljak firar sitt kvitteringsmål med lagkamraterna.

– Det var en trög första halvlek. Sedan tar vi över i andra. Vi visar att vi är ett bättre lag tycker jag, säger Pepeljak.

Han medger att det var lite nervöst inför matchen.

– Det är premiär, vilket innebär mycket känslor och så. Vi är lite fega i första halvlek.

Huvudtränaren Kim Gama höll med.

Artikelbild

– Jag tror att många av grabbarna var lite nervösa och det syntes i första halvlek. I andra blir det bättre, men jag vet att vi kan mycket mer än så här.

Knappt 600 personer kom alltså till Sporthallen för att kolla på futsal på söndagseftermiddagen, något som man från KFUM:s sida är mycket nöjt med.

– Det är en mycket bra siffra och vi hoppas att ännu fler har hittat hit till nästa match. Jag tror futsal är den nya publiksporten, säger Kim Gama.

– Väldigt kul med så mycket folk. Kul att människor kommer och stöttar. Vi uppskattar det mycket, säger Ilhan Pepeljak och tillägger:

– Vi spelar för att de ska komma tillbaka och vilja se oss igen.