Lasstalangen har kortat distanserna: "Tagit stora kliv"

Långa distanser har kortats – och Lucas Humling går en ny vår till mötes som elitsimmare. "Han känns mer harmonisk nu", säger Lasstränaren Niklas Larsson efter succén i SM.

Lucas Humling gjorde ett fint SM efter att numera inrikta sig på kortare distanser.

Lucas Humling gjorde ett fint SM efter att numera inrikta sig på kortare distanser.

Foto: Niklas Larsson

Simning2023-11-27 07:00

18-årige Humling tog Lass enda seniorguld på de nyligen avslutade SM-tävlingarna i kortbana som avgjordes i Göteborg. Linköpingssimmaren var snabbast av alla på 400 m frisim.

– Han slog igenom som väldigt ung och har den här säsongen hittat tillbaka till sin simning och tagit stora kliv framåt. Han har fötterna på jorden och känns mer harmonisk än tidigare, säger Niklas Larsson.

Från att ha fokuserat på 800 och 1 500 m är det nu 400 och neråt som gäller för Lucas Humling. Fortfarande en del att jobba med tekniskt och en del muskler som behöver byggas, men definitivt på rätt väg. Det blev även ett brons på 200 m frisim.

Det blev totalt åtta seniormedaljer fördelat på ett guld, tre silver och fyra brons för Lass. Även på juniorsidan räknades åtta medaljer in fördelat på fyra guld, tre silver och ett brons.

– Vi har gjort ett bra SM, konstaterade en sliten Lasstränare på vägen hem.

Rösten var sliten och bar knappt.

– Det är fem dagar med intensivt tävlande och jag är fortfarande uppe i varv. Oftast är det dagen efter som luften går ur totalt, sa Niklas Larsson.

Vad väntar härnäst för elitsimmarna?

– Lucas ska simma NM nästa helg, men för övriga blir det lite ledigt. Vi vill ändå bygga en bra grund över julen och så laddar vi förstås för vår egen tävling i mars. Då vill vi vara i riktigt bra form.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!