Två SM-medaljer för Lass under fredagen

Ett silver och ett brons. Det var valörerna som Lass fick med sig hem från fredagens SM-simningar.

Lass Sofia Henell fick med sig en fjärdeplats och ett silver under fredagen.

Lass Sofia Henell fick med sig en fjärdeplats och ett silver under fredagen.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Simning2019-11-15 20:45

I 4x100 meter frisim för damer inkasserades silvermedaljen för simmarna i Lass. Det var Emma Magnusson, Rebecka Palm, Sofia Henell och Caroline Palm som fixade den näst finaste valören med en tid på 3:45.11.

– Våra lagkapper på damsidan har under de senaste åren varit extremt framgångsrika. Nu är det några av tjejerna, Caroline och Rebecka Palm, som jobbar heltid utöver simningen. Att få in träningarna är ganska svårt för dem. Men när det väl gäller gör de det fantastiskt bra, säger Lass-tränaren Niklas Larsson. 

Även Tom Andersson levererade en bra simning individuellt och kom tre i herrarnas 50 meter bröstsim på 27.85.

– Riktigt kul för Tom. Det var lite mindre bra simning för hans del på 100 meter bröstsim under torsdagen. Fokus nummer ett låg där men det gick inte hela vägen med pressen han hade på sig själv. I dag hade han revanschlust och tog hem en bronspeng med en riktigt bra tid då han simmade första gången under 28 sekunder, säger Niklas Larsson. 

Linköpingsklubben hade också två lopp där de hamnade strax utanför pallen. Sofia Henell hamnade några hundradelar ifrån på 50 meter frisim med tiden 25.09. Sedan kom Oskar Gannholm-Johansson, Tom Andersson, Daniel Lester och Daniel Olsson fyra i 4x50 meter medley för herrar med tiden 1:40.09. De var dock någon sekund ifrån pallen. Lass-tränaren vill även höja Martin Falk som var med i finalen på 200 meter ryggsim på junior-SM och kom tvåa med tiden 2:00.75. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!