38-åringen var en världssimmare med bland annat fyra VM-guld, 13 EM-guld och sju världsrekord.

Efter karriären växlade Emma Igelström över till triathlon och har senast också setts på SVT:s populära program Mästarnas mästare.

Hon satsar seriöst på triatlon och har bland annat varit med i klassiska Ironman på Hawaii.

Nu har hon beslutat sig för att vara med i Linköpingsklubben Nocout.ses satsning och Emma verkar taggad inför den kommande säsongen. Så här skriver hon själv på Nocout.ses Facebook-sida:

”År 2018 kommer mitt allra största fokus fortsätta vara glädjen till triathlon. Vad jag älskar mest är att tävla så kommer jag självklart fortsätta göra det och eftersom jag älskar högt uppsatta mål så kommer jag även fortsätta med detta.

Mitt stora mål förra året var att ta mig till Ironman på Hawaii. Väl där var målet att njuta så mycket som möjligt och skaffa mig erfarenhet.

Jag lyckades med båda.

Jag hade inte bestämt mig innan Hawaii vad jag skulle göra år 2018. Målet var att vända ett helt nytt blad beroende på vilken känsla och erfarenhet jag hade tagit med mig från den magiska ön Kona.

I december landade jag i mina mål för detta året.

Jag vill till Hawaii och jag vill köra en Ironman Sub10. Vi vet att planer kopplat till Ironman inte går som man vill, men jag ska göra allt jag kan utifrån de förutsättningar jag har att fullfölja nedanstående plan:

Ironman Sydafrika 15 april

Ironman 70.3 Helsingör 17 juni

Ironman Frankfurt 8 juli

Ironman Hawaii 15 oktober

Tänkte krydda tävlingsplanen med lite småtävlingar och även kanske några rena sim- och löptävlingar.

Ser fram emot klubbkänsla, gemenskap och möjligheter att få träna med grymma atleter!”