Det blev en tuff start för nykomlingen och det unga laget i division 1-innebandyn. Men vändningen kom så småningom och 8–4 i lördagsmötet med bottenlaget Telge i Campushallen var seger nummer sex.

I rad.

Frågan är vad som hänt?

– Finns så klart många olika förklaringar. Ett helt annat självförtroende är en. Marcus (Johansson) och Jocke (Ström) har kommit med och visat alla unga killar vad som krävs med sina sätt att spela och vara. Sedan hade det varit att kräva för mycket att vi direkt skulle gå in och dominera i division 1, sa Hallin.

Mot Telge var det 3–0 i andra perioden som avgjorde. Rutinerade Dennis Svensson visade vägen och svarade för fyra av åtta mål. Högt betyg även till Oscar Agnarsson i målet.

För att nu nämna några.

– Telge spelade en match i förra helgen, medan det här var årets första för oss. Jag var lite rädd att det skulle påverka oss, men vi gjorde en riktigt bra insats. En kanonstart på det nya året, sa Erik Hallin.

Med 21 poäng på 13 matcher är Ledberg därmed uppe på femte plats – med inte särskilt långt upp till toppen. Vem hade trott det i höstas?