För femte året i rad spelade Linköpings FC final i svenska cupen – och för tredje året i rad blev det förlust.

Mot Rosengård.

Igen.

Artikelbild

Sanne Troelsgaard avgjorde med enda målet och efteråt gav Kosovare Asllani ilskan och frustrationen ett ansikte. Så klart delvis över förlusten och insatsen – men också över domaren Tess OIofsson och Rosengårds uppträdande.

– Matchen levde in i det sista, men inget snack om att Rosengård var bättre över 90 minuter. Vi kom inte upp i nivå. Sen var det synd att domaren blåste sönder matchen i andra halvlek, men det är som det är.

Vilka situationer tänker du på?

– Alla situationer, sa Asllani och tog sats för den stora sågningen.

– Vi ska skänka våra 50 000 kronor till domarutbildningen. De går direkt dit. Det måste bli bättre.

Det är en cupfinal och då kan man inte ha en sådan här nivå. När jag fick en tackling fick jag frispark emot mig. Vi förlorade inte matchen på grund av det, men nivån var alldeles för låg.

– Om deras spelare fick en liten smäll så cirkulerade de i tio varv. Det verkar som de har gått brasiliansk filmningsskola, sa Kosovare Asllani, som också var irriterad över Marija Banusics röda kort i slutet.

– Jag tycker att det var orättvist och det sa jag till henne också. Beslutet som domaren tar är felaktigt. Hur många gånger gjorde de efterslängar på oss utan att det blev något?

Rosengård kom till finalen med en stark vår och två raka cuptitlar i ryggen – LFC med en knackig dito och ett plötsligt tränarbyte med Marcus Walfridson ut och Henrik Jensen tillfälligt in. Det märktes. Hemmalaget dominerade klart, skapade chanser för betydligt mer och det var först när Marija Banusic kom in på planen som LFC fick till något offensivt spel.

Men ingen riktigt het chans – på 94 minuter.

– Rosengård har kommit längre i sitt lagbygge. För oss är det väldigt mycket nytt nu, men på ett positivt sätt. Det krävs lite mer tid för att vi ska komma upp i en högre nivå, sa Kosovare Asllani.

Lagkaptenen Janni Arnth tyckte att finalen kom väl tidigt efter tränarbytet.

– Det kan man säga. Det hade varit skönt med någon vecka till. Vi hade behövt det, sa hon.

Asllani höll med, men sa också:

– Det är klart att det behövs mer tid, men när det kommer till en final ska du alltid vara redo. Men visst, ju mer tid vi får tillsammans, desto bättre kommer vi att bli. Då kommer vi att vara i toppen, sa hon.

Fotnot: Aftonbladet var i kontakt med Tess Olofsson efteråt och domaren valde att inte kommentera den tuffa kritiken.