– Risken finns. Vi får se hur det utvecklar sig under närmaste tiden, säger Olof Unogård, tränaren.

Anna Oscarsson, som med största säkerhet konkurrerar med Hanna Glas och Jessica Samuelsson om två högerbacksplatser i svenska truppen till Frankrike-VM i sommar, har under uppehållet (!) drabbats av en sträckning i baksidan av låret. Det är tveksamt om hon kan vara med för fullt när LFC drar igång träningen om en dryg vecka – och om hon ytterligare en vecka senare kan följa med på nya årets första landslagssamling.

Om inte är det naturligtvis ett tungt bakslag i jakten på en VM-biljett.

Vad gäller LFC-skador i övrigt gjorde målvakten Matilda Haglund en titthålsoperation i höstas och kan behöva vänta ytterligare lite tid innan hon kan gå för fullt.

Fortfarande återstår att hitta en mittback för att ersätta lagkaptenen Janni Arnth (till Arsenal). Jakten har pågått en längre tid, men har så här långt inte givit resultat.

– Vi har fortfarande två bra alternativ som vi jobbar med, säger Olof Unogård.

Och?

– Det finns en ekonomisk verklighet att förhålla sig till och styrelsen håller på att se över hur vi ska lösa det. Jag känner att det är helt nödvändigt att vi får till det, men det är klart att tiden inte jobbar för oss.

Tove Almqvist är, som vi berättat tidigare, på väg bort trots ett år kvar på kontraktet. Fortfarande är dock inget klart med ny klubbadress – och mittfältaren kan mycket väl vara med när LFC-träningen nystartar.

– Vi tänker så klart inte tvinga bort henne. Det är en duktig fotbollsspelare, säger Olof Unogård.