22-åringen log och kisade mot solen efter avslutad torsdagsträning på Linköping arena.

Hon har haft ett fotbollsår att glömma. Men allting har ett slut (?) och efter ett antal inhopp är det en kvalificerad gissning att Lina Hurtig ligger bra till för att få ta avstängde Kosovare Asllanis anfallsplats bredvid Frida Maanum i allsvenska hemmamötet med Hammarby.

Hon startade mot Manchester City i Champions league i slutet av mars, men det var senaste gången i en startelva.

Artikelbild

| Marie Yasmine Alidou D´Anjou (till vänster) är spelklar och aktuell för spel mot Hammarby.

– Ja, så kan det nog vara. Det var i alla fall alldeles för länge sen sist, säger Lina Hurtig.

Det var en tung vår.

– Det var det. Och lång.

Vinterns och vårens skadeelände började på uppvärmningen (!) inför landskampen i Sydafrika och fortsatte med en fotskada med LFC strax senare. Sedan kom smällen på vänsterfoten under en landslagsträning inför VM-kvalet mot Ungern.

Det blev operation. Det blev lång frånvaro.

– Det var samma skada som jag hade uppe i Umeå, men då gjorde vi inget åt det utan det fick läka ändå. Nu är det ihopskruvat och det känns bra. Det tog ungefär så lång tid som vi trodde.

Tre allsvenska inhop med successivt ökad speltid har det blivit så här långt.

– Det tar tid och det kommer att ta lite mer tid för mig. Just nu är det som att jag söker efter den form som jag vet finns där någonstans. Jag känner mig väldigt laddad och ska försöka att hitta tillbaka så fort det bara går, säger hon.

Ingen rädsla att få ont?

– Nej, foten har jag aldrig varit orolig över. Den är ihopskruvad och det ska mycket till för att det ska hända något igen. Det är mer att övriga kroppen ska hänga på också. I början känns det nästan som om man tappat allt. Det är en väldig skillnad att sitta och trampa på en cykel jämfört med att springa på en fotbollsplan, säger Lina Hurtig.

LFC tackar förstås för att den viktiga offensiva pjäsen är tillbaka och comebacken applåderas även av förbundskapten Peter Gerhardsson som matchrosten till trots gav henne en biljett till avgörande VM-kvalmatcherna mot Ukraina och Danmark.

– Klart att jag blev överraskad. Men vi har hållit kontakten och de vet att jag inte är hundra igång. Kul att jag får följa med ändå.

Tove Almqvist tvingades avbryta träningen efter en smäll på foten och är osäkert startande på fredagskvällen. Om inte är sena kanadensiska nyförvärvet Marie Yasmine Alidou D´Anjou, som nu är spelklar, ett hett alternativ att ta över platsen på mittfältet.

Vi sänder samtliga LFC:s seriematcher i allsvenskan under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Östgöta Medias sajter, bland annat på Corren.se och Klackspark.com.