– Vi visste att vi skulle få pokal och medaljer efteråt och ville verkligen avsluta på ett bra sätt. Kul att ta snabb revansch och att alla fick sluta med mungiporna uppåt, sa Kim Björkegren, tränaren.

Strax före klockan 17.30 fick lagkaptenen Janni Arnth ta emot pokalen från förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson på Limhamns IP.

– Det är jäkligt synd att vi inte fick ta emot medaljerna och lyfta pokalen hemma, men nu är det som det är och det är inget att gå och gräma sig över. Vi får ta med oss pokalen hem nu i stället, sa landslagsbacken Jonna Andersson till TT.

SM-guldet har som bekant varit klart i några veckor och nu såg LFC till att också få ett resultatmässigt bra slut på inhemska säsongen. Det blev seger med 1–0 i bortamötet med LB 07 och det var en ovan målskytt som avgjorde.

Med matchklockan uppe på 80 minuter slog Marija Banusic en välriktad frispark som Lisa Lantz med huvudet placerade förbi Vadstenatjejen Emma Lind i hemmamålet. Kul inte minst för Lantz, som fått sporadiskt med speltid och var en av många som hade en match att glömma i 0–6-mötet med Eskilstuna. Då som nu valde mästarlaget att rotera med laget och spara spelare med tanke på Champions league-mötet med Sparta Prag.

Bland annat vilades Kosovare Asllani, Cajsa Andersson, Jonna Andersson och Lina Hurtig helt, Janni Arnth och Maja Kildemoes spelade varsin halvlek och Kristine Minde hoppade in först i slutet.

– Allt gick enligt planerna, sa Björkegren.

Artikelbild

Läget med Asllani?

– Hon kände sig lite krasslig och valde att stanna hemma. Men jag tror inte att det ska vara någon fara.