Skrällsegern som RP har väntat på

Det blev ett antal nervösa slutminuter, men till sist fick RP brista ut i säsongens första segervrål. Det var efterlängtat.

Det blev en skön och viktig seger för RP mot topptippade Hammarby. Arvid Kindstrand jublar här efter ett av sina två mål.

Handboll2019-10-13 18:46

Gästande Hammarby tog tidigt kommandot i den första halvleken, både spelmässigt och målmässigt, men innan första halvlek var slut hade hemmalaget inte bara gått ikapp utan även förbi.

15– 12 var ställningen i paus och RP har till stor del målvakten Emil Björklund att tacka för det. Efter de inledande anfallen spikade han igen fullständigt andra delen av den första halvleken.

–  Vi fick bra träff på dem i försvaret och fick riktigt bra utdelning på att styra dem som vi gjorde, menade RP:s tränare Magnus Oscarsson Söder efter matchen.

RP fortsatte spela bra även i den andra halvleken och var som mest uppe i sexmålsledning, men då drabbades man av dubbel otur, dels tvingades man till ett byte på storspelande Björklund i målet och dels haltade matchens lirare Rasmus Samuelsson ut med kraftigt lindad högerfot.

– Jag fick vätskebrist eller något, blev illamående och yr och kunde inte fortsätta, berättade Björklund som ersattes av Rasmus Claar.

Hammarby åt sig sedan ikapp och med knappt två minuter kvar var RP:s försprång nere i endast två bollar - och gästerna med anfall. Då gjorde inhoppande Claar i målet en av flera viktiga räddningar och RP kunde reda ut stormen och ta säsongens första, välbehövliga seger.

– En sån här seger ger ju så mycket mer än bara poängen, vi får ju med oss energi och en jäkla härlig känsla in i den kommande veckan, menade Oscarsson Söder.

Närmast väntar bottenlaget Boden på bortaplan på fredag.

Bästa målskyttar RP: Rasmus Samuelsson 7, David Näsman 5, Jesper Flink 4, Patrik Tosteberg 3, Robin Johansson 3.