"Skrämmande hur det kan vara så dåligt"

Mantorp orkade bara stå emot en halvlek mot serieledande VästeråsIrsta, föll med 21-35

Mantorps tränare Jacob Nilsson.

Mantorps tränare Jacob Nilsson.

Foto: Jens Bollius

Handboll2019-11-16 22:13

– Jag vet inte vad vi gör, det är skrämmande hur det kan vara så dåligt i andra. Vi bränner chanser, får några domslut emot oss och gräver ner oss fullständigt, sa en irriterad Jacob Nilsson som blev bäste målskytt i hemmalaget med sina åtta fullträffar.

Det var gästerna som började matchen bäst och var tidigt i ledning med ett par bollar innan hemmalaget kom in i matchen. Efter några bra räddningar av målvakten Jonathan Fredriksson och bra skytte var Mantorp tillbaka i matchen på allvar och gick till paus med 15-15 på tavlan. Jacob Nilsson styrde och ställde som vanligt i anfallsspelet och hade redan i paus noterats för sex mål.

– Första halvlek ska vi absolut vara nöjda med, ingen perfekt halvlek i försvaret så det pratade vi om i paus, sa hemmatränaren Jesper Hallberg

Försvaret sattes omgående på prov i andra halvlek, Hallbergs direktiv syntes dock inte till i spelet och siffrorna rann snabbt iväg. Tränaren tog en tidig time-out efter åtta minuter, men den hjälpte föga. Bortalaget fortsatte att göra mål och spika igen bakåt. 

– Jag ville få igång laget, det hände inget någonstans på plan. Vi släpper in allt bakåt och gör inga mål framåt, då blir det tufft, suckade en besviken Hallberg.

Förlust idag men är ni toppstriden för att stanna?

– Absolut, det tätnar i toppen av serien och vi har redan fem segrar så vi ska vara med och slåss om kvalplatserna. VästeråsIrsta lär inte tappa många poäng så de blir nog svåra att komma ifatt men plats två och tre ska vi vara med och fightas om. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om