– Det ska bli jättekul att komma hit, säger han. Jag ser verkligen fram emot det.

Under måndagskvällen satt han och såg Libk förlora den fjärde kvartsfinalen mot Falun. Strax före det skrev han på kontraktet som Team Managern Johan Fredriksson satt ihop.

– Det har varit på gång ett tag, men så länge det inte är klart är det inte klart. Men nu känns det bra att alla bitar fallit på plats.

Artikelbild

| Johan Fredriksson, team manager i Libk, gjorde häromdagen klart med skyttekungen Max Wahlgren. Och fler starka namn kan vara på gång in i truppen.

Max Wahlgren är högerforward och fostrad i Mora. Han har spelat för flera SSL-klubbar, de senaste tre säsongerna i Pixbo.

Den senaste säsongen, där Pixbo åkte ut i kvartsfinal mot Mullsjö, gjorde han 42 mål och 34 assist på 37 matcher.

– En bra säsong för mig personligen, men jag känner att jag har ett steg till och det tror jag kunna ta här i Linköping. De har en bra organisation och ett bra lag som ska bli spännande att spela för.

Johan Astbrant, tränaren som ligger bakom värvningen, säger så här:

– Ett bra steg för oss som förening att kunna värva en etablerad poängspelare. Han har gjort två poäng per match i två säsonger och drygt en poäng i snitt i slutspelet i ett lag som haft det tufft i slutspel de senaste åren.

– Jag är rätt säker på att det kommer vara en klassvärvning för oss.