2–4 hemma mot Motala förra veckan gjorde att läget var prekärt redan före den här helgens avgörande i division 2.

Rynninge var tre poäng före Sleipner från start.

När Örebrolaget dessutom vann sin match mot Motala med 2–0 var Sleipners chanser helt borta – inte ens en seger hade med facit i handen räckt.

Artikelbild

– Vi åkte upp för att göra vårt jobb men klarade inte riktigt det idag, sa spelande tränaren Johan Roxström om 2–2 borta mot IFK Kumla.

Hemmalaget stred också för sin existens. Man behövde vinna för att ha en liten chans att hänga kvar.

– Det blev lite ställningskrig i början när båda lagen ville gå framåt. I första halvleken följde vi vår matchplan, tyckte Roxström om att man hade ledningen halvvägs in i matchen.

Daniel Andersson hade hittat nätet efter en halvtimme.

I den andra halvleken kvitterade dock hemmalaget, och även om Philip Özer återigen gav "Randigt" ledningen kom Kumla tillbaka igen. Sedan missade Sleipner även en straff och fick Mikael Mattsson utvisad på slutet men det var mest formaliteter när Rynninge ändå vann på annat håll.

– Det är ganska många som jobbat på hårt och jag tycker ändå vi gjort en bra säsong. Vi har matchat hårt, haft många skador som har slitit ganska mycket, sa "Rocky" om 2017.

Han och Admir Dedic har ett år kvar på kontraktet som tränare. Nu väntar jobbet med att forma nästa års trupp. Då ska det inte sluta likadant är det tänkt.

– Vi har alltid sagt att vi skulle vara tillbaka i division 1 inom två år. Nu får det bli bli nästa år. Sedan är det klart att man alltid vill upp direkt, man är vinnarskalle. Men nu börjar bygget och till nästa år ska vi sätta press på oss själva, sammanfattade Johan Roxström säsongen där kan kom trea i division 2-tabellen.

Linköping City gick upp direkt och Rynninge knep kvalplatsen framför Norrköpingslaget.