Slutforceringen hjälpte inte för ÅFF

Nu är det bara ett smärre mirakel som kan rädda Åtvidabergs FF från nedflyttning. 0–0, som lördagens match mot Lindome slutade, lär inte vara tillräckligt.

Det börjar se alltmer omöjligt ut för Andreas Johanssons ÅFF i kampen runt strecket.

Det börjar se alltmer omöjligt ut för Andreas Johanssons ÅFF i kampen runt strecket.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-10-19 18:03

En vild slutforcering hjälpte inte. Att Oskarshamn på kvalplatsen skrällde och tog tre poäng mot Torn hjälpte än mindre.

– I slutet av matchen fick vi höra att vi var tvungna att gå för det och vinna. Då förstod man att Oskarshamn hade tagit sina tre poäng, sa lagkaptenen Andreas Johansson.

Med två omgångar kvar att spela i division 1-fotbollen måste ÅFF nu gå rent – samtidigt som Oskarshamn behöver förlora båda sina. Enda undantaget är om ÅFF på något sätt skulle lyckas ta in åtta stycken plusmål, då kan Oskarshamn ta en poäng och ändå hamna bakom östgötarna i tabellen.

– Det ska nog mycket till för att vi ska börja vinna med så många mål helt plötsligt. Någonstans ska vi nog bara försöka ta våra sex poäng i första hand och se hur långt det räcker, fortsatte Johansson.

Själva matchen saknade inte målchanser och allra närmast kom Oskar Stejdahl som träffade insidan av stolpen från nära håll i den första halvleken.

– Vi körde på matchplanen redan från början och jag tycker att vi stod upp bra mot deras skickliga passningspel. Det uppstod en del omställningslägen och det är surt att vi inte fick in bollen. För vi skapade tillräckligt mycket för att spräcka nollan där.

 Efter paus hade Lindome en boll som dansade på mållinjen bakom Emir Plakalo, men trots att hemmalaget redde ut den situationen hittade man inte förbi utmärkte Peter Dahlberg på andra sidan planen.

– På slutet hade vi inget riktigt vapen för att straffa dem, utan det kändes mest som det blev lycka till-bollar på chans. Adrian (Petersson, mittbacken) flyttade upp och jag tyckte att vi gjorde det vi kunde. 

När slutsignalen ljöd var det stor besvikelse hos ÅFF-spelarna som brädde ut sig med huvudena nerborrade i konstgräset. Även om det inte är helt kört än så beskrev det känslan och läget tämligen väl för klassikerklubben.

– Överlag var det en bra match. Sedan blir det självklart stor besvikelse när de (Oskarshamn) tagit två poäng fler än oss. Som match betraktat var det inte så dåligt. Vi fick bara inte in bollen.

Hur jobbig känns den här situationen mentalt? Att ha avgörandet så pass långt ifrån egna händer.

– Än så länge är det fem poäng upp med sex poäng kvar att spela om. Vi måste tro på det hela vägen in, även om resultaten inte direkt gynnade oss den här dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!