Efter segern mot HV spelar LHC första SM-kvartsfinalen på hemmaplan i Saab arena på tisdag nästa vecka. Samtidigt spelar Linköpings innebandyherrar sin tredje kvart mot Växjö i Sporthallen knappt två kilometer därifrån. En rejäl slutspelskrock mellan två av stadens främsta klubbar – och det kan bli fler med ytterligare lag inblandade under våren.

– Jaså, är det så? Men jag tror inte att vi ska behöva lida så mycket av det, säger Daniel Björk Jonsson när vi påtalar tisdagens dubbla matcher.

Johan Fredriksson, Team manager i Libk, säger:

Artikelbild

– Det är olyckligt för båda klubbarna för jag tror att båda förlorar på det här. Tyvärr hade vi inget annat alternativ än att välja den här slutspelsgruppen för annars hade vi fått hemmamatch på lördag nästa helg och då är sporthallen upptagen av SM i drill.

Direkt efter HV-vinsten startade LHC med biljettförsäljningen inför matcherna mot antingen Växjö eller Djurgården.

– Det var bra drag direkt. Det märks att det blivit en positiv känsla. Det tickar på. Sedan är det för tidigt att säga vad det kommer att sluta med för publiksiffror. Positivt för oss att få en match tisdag med tanke på företagsarrangemang och en lördag med tanke på familjebesökare, säger Björk Jonsson.