– Båda är rutinerade. Irman är vildigt rutinerad på amatörssidan men på en hög internationell nivå. Ivan har gått direkt in i proffscirkusen och har 20 matcher där. Jag tror det kommer bli jämnt och bra, säger Anders Ohlsson, en av grundarna till galan.

Irman Smajic fick den proffsdebut han drömt om. En teknisk knockout i slutet av den andra ronden mot Malik Jahmaze fällde avgörandet på MMA-galan Superior Challenge 18. Nu väntar nästa utmaning på hemmaplan i den nya Linköpingsgalan som arrangeras den 4 maj i Sporthallen.

– Jag tror Irman är väldigt taggad på att vinna här med mycket familj och vänner omkring. Han har ett stort stöd, säger Ohlsson och fortsätter:

– Han är svår att ta ner och det är sällan det händer. Får man inte ner honom blir det väldigt jobbigt för att han är stor, lång och slår hårt. Han brukar bryta ner sina motståndare som inte orkar med och har en väldigt bra kondis for sin storlek. Ivan är lite vildare och vevar ganska mycket. Han måste komma nära Irman för att kunna lyckas vinna.

Planeringen inför galan har hållit på länge – och alla kort har nu fallit på plats för arrangörerna.

– Om man kommer på galan kan man förvänta sig en actionfylld kväll. Vi vill att det ska vara tempo hela tiden utan väntetider. Vi kommer att starta klockan sex och sedan är det fullt ös tills vi slutar vid halv tio tiden.

Är det något annat kort förutom huvudmatchen du vill lyfta fram?

– Tjejmatchen mellan Elin Öberg och Annette Österberg. Det är en duktig lovande svensk tjej i Elin mot den finska tjejen Annette. De kommer att få fightas om vårt bälte i damernas flugvikt. Det är nog den första kvinnliga bältesmatchen i Sverige i MMA, säger Ohlsson.