Med en stabil målvakt i rutinerade Duong Ha, tidigare innebandyspelare på hög nivå i Linköping, och en rejäl dos kamplust lyckades jumbon Mjölby Turabdin hålla storebror stången ända in i slutminuterna.

Men till slut vann Mjölby Södra matchen med 2–0 (0–0) efter ett mål i absoluta slutminuten av ordinarie tid av Ruben Edenkrantz, inhopparen, och sedan även ett mål på stopptid, det sista som hände, av Anders Jernér, lagkaptenen.

– Det är välförtjänt sju dagar i veckan. Tubbe gör det bra försvarsmässigt, men de har bara två-tre skott på mål, medan vi har uppåt 30 avslut. Men det handlar ju om att göra mål. Det var viktigt nu att vi vann efter en mindre bra insats mot Super Lambo senast, kommenterar Södratränaren Stefan Almén.

Artikelbild

| Derbyjubel. Mjölby Södras målskyttar Ruben Edenkrantz och Anders Jernér jublar efter derbysegern mot Mjölby Turabdin. Södra fick jobba hårt för segern på Kungshöga.

Det kom lite folk till Kungshöga, ungefär 200 personer, denna myggtäta försommarkväll. Mjölby Södras målskyttar Edenkrantz och Jernér var glada efter matchen.

– Det blir lite hafsigt, men vi håller oss till matchplanen. Vi vinner på att vi fokuserar på vårt spel, säger Edenkrantz.

– Derbyn är alltid tuffa, men vi fortsätter med bra rörelse hela vägen och det ger utdelning. Vi gör lite byten och får in pigga ben, konstaterar Jernér.

I serien vann överraskningen Skeninge med 2–1 mot Österstad och SIK toppar tabellen med 16 poäng. Ett satsande Borensberg slog ett lika satsande FC Orten hemma på Bergvallen med hela 6–2 och ligger tvåa med 15 poäng.

Mjölby Södra ligger trea med 13 poäng och Super Lambo, som slog Strålsnäs med 5–2, är trea med tolv poäng.

Mjölby Turabdin är sist i femman med noll poäng på sex matcher. Men "Tubbe" lugnar alla som är rädda för att Mjölby stads tredje klubb riskerar nedläggning. Tubbe kör, även om det blir sexan. Det finns ungdomar som kommer i lägre åldrar.