7–3 blev det mot Finspång.

Ett resultat som betyder att laget fortfarande är tvåa, endast en poäng bakom Rimforsa i serietopp. Och ni vet ju redan att lagen möts i sista omgången, i vad som ser ut att bli en riktig innebandyfest.

– Men vi i laget försöker att inte tänka på det än. Det får vi göra då om det blir av, säger spelaren Joel Hermansson. Vi måste ta match för match och nu har vi klarat av den här.

Artikelbild

Mötet med Finspång blev tufft. Jämnt och spännande men långa stunder rätt tempofattigt.

Eller som tränaren Emil Stille sa:

– De ville ju inte ha något tempo. När bollen gick över sargen kändes det som flera minuter innan de hittade den och de lagade ju sargen till och med när den var hel.

Finspång hängde också med en bra bit in i tredje perioden, ställningen var bara 4–3 till Solfjäderstaden när det var knappt fyra minuter kvar och allt stod och vägde.

Artikelbild

| Jacob Larsson gjorde tre mål mot Finspång.

Det var då Joel Hermansson fick tag i bollen, satte fart mot mål och satte 5–3 i bortre gaveln.

– Avgörande? Ja, kanske. Men hade inte jag gjort mål då så hade nån anna gjort det strax efter. Det kändes verkligen som vi hade dem då, sa han själv.

Artikelbild

| Kim karlsson fick kliva av planen mållös.

Hans förklaring till att det blev seger och tre nya poäng var enkel:

– Jag tycker att vi var det bättre laget, spelare för spelare. Vi sjönk in i deras tempo i första perioden, blev lite bättre i andra och sen släppte vi på för fullt i tredje. Då kändes det som de inte hängde med.

Artikelbild

| Jacob Larsson.

Även om han inte vill erkänna att laget funderar mycket på vad som kan bli en seriefinal i säsongens sista match menar han att det påverkat laget.

– Ja, jag tror att vi tänker på det mer än vi vill erkänna. Jag tycker att det har känts de tre-fyra sista matcherna att vi blir lite nervösa och spänner oss i spelet. Vi ska inte fundera så mycket, bara ut och köra. Då är vi som bäst.

Ett hinder återstår nu, nästa helg hemma mot Söderköping.

– De är ett lurigt lag som kan ta poäng mot alla. Vi måste vara fullt fokuserade för att klara det.