Han vill inte berätta vilka spelare det är, bara att de spelat i Linköping och har rutin från flera års spel i högsta serien. Men att de varit missnöjda med förhållandena för damlaget där och nu söker sig till andra utmaningar.

– Tre stycken har varit här och provtränat och det kändes bra när vi pratade. Men sen är det mycket som ska klaffa för att det ska bli en övergång.

I övrigt ser truppen ut ungefär som den som avslutade förra säsongen med att förlora i sudden i den avgörande kvalmatchen mot Hovslätt.

– Det vi vet är att Jonna Henrichsen slutar och att Elise Henrichsen flyttat till Kalmarsund, säger Henrik Winskog. Så vi behöver få in några spelare till för att spetsa truppen och kunna nå vår målsättning att kliva upp ett steg till allsvenskan.

Kommande säsong görs en förändring i seriesystemet, vilket gör att det blir matcher mot lag från Södermanland.

– Jag tycker att det är bra. Visserligen är det flera lag med som inte får gå upp, för att de redan har lag i allsvenskan. Det kan göra att det blir lite av en transportsträcka mot ett kommande slutspel, men det blir ändå bra och tuffa matcher på vägen dit.

På herrsidan är enligt sportchef Stefan Evenson det självklara målet att vara tillbaka i division 1 så snart det bara är möjligt.

– Vi har en trupp på 15–16 spelare som håller för vårt lag i tvåan just nu, men har för avsikt att spetsa det med tre till fem spelare med högre meriter. Vi ligger långt fram i de diskussionerna och tror att vi kan göra klart med någon eller några inom kort.

Klart är dock att SSL-meriterade Mattias Hjalmarsson och Fredrik Ählström dock inte kommer att spela för laget nästa säsong.