Solfjäderstaden hade dukat upp till julfest och hela familjen var på plats. Och julshowen de 1135 på läktarna bjöds på saknade inte mycket. För galnare innebandymatch har det inte spelats många gånger i Motala sporthall. Efter en lite lugnare öppningsperiod så var det som vi redan en vecka före jul var framme vid julgransplundringen.

Sju gånger under matchen byttes lagen om att vara i ledningen. Jönköping som mest med två mål. Solfjäderstaden aldrig med mer än ett. Men när Joel Hermansson skickade in sitt andra och Solfjäderstadens åttonde då trodde Jesper Bååth att de vänt för tredje gången gillt.

– Vi kändes så starka där. Så när vi gör 8–7 så trodde jag vi hade det, säger Bååth och suckar besviket.

Artikelbild

| Hedrade. Fredrick Johnson, Peter Kjellstrand, Per Andersson, Rolf Karlstedt, Lars Jarmyr och Sivert Högberg utsägt till hedersmedlemmar i Solfjäderstaden.

För det var inte klart. För med bara tio sekunder kvar av matchen åkte Solfjäderstaden på en utvisning. Fem sekunder senare så stänkte gästerna dit kvitteringen och en minut in förlängningen så satte de dit segermålet.

– Det kunde slutat så jäkla mycket roligare. Men det är tillfälligheter som avgör. Domaren hittar en, som jag tycker, enkel utvisningen. Sen är det bra gjort av dem att komma till avslut från ett frislag nere i hörnet. Så det är bara att applådera dem. Men det är så synd att vi tappar när det är en så bra match. Men kul att vi kan bjuda de här 1135 på läktarna på en sån match, säger Bååth som innan Jönköping kvitterade hann tänka att kvällen kunde bli den perfekta julklappen.

Uppflyttad som forward gjorde han en av sina bästa matcher i Solfjädertröjan och svarade för ett mål och en assist. Dessutom blev han inför den tredje perioden prisad som årets junior tillsammans med Adelia Pennisi.

– Det är svårt att titta på sin egen insats så här direkt efter när man är så besviken. Men när jag har kommit hem och lugnat ner mig så kommer jag vara nöjd med den, säger Bååth.

Artikelbild

| Alla ska med. Solfjäderstadens ungdomslag kom in i en lång parad i den första periodpausen.

Som alltid under Solfjäderstadens julavslutningar kom föreningens samtliga ungdomslag inmarscherande i den första periodpausen. Men då Solfjäderstaden i år fyller 30 år så utsågs även en sextett till hedersmedlemmar i föreningen innan matchstart.

Dessa var Per Andersson, IBK Parkens första ordförande 1987, Lars Jarmyr och Sivert Högberg som bildade Motala IBS 1988. Fredrick Johnson som var Solfjäderstadens första ordförande när de båda tidigare nämnda klubbarna slogs samman 1994. Peter Kjellstrand som under många år varit Solfjäderstadens kassor och till slut Rolf Karlstedt som var Mr Solfjäderstaden under ett antal år på 1990-talet.