Klart: Stjärnan lämnar elitserien

Han inledde sin svenska karriär i Vargarna. Nu har Tai Woffinden gjort sitt i elitserien – i alla fall för den här gången.

Tai Woffinden väljer bort elitserien kommande säsong.

Tai Woffinden väljer bort elitserien kommande säsong.

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Speedway2019-09-09 12:32

Det är hans nuvarande klubb Indianerna som går ut med beskedet på sin hemsida. Woffinden väljer att skippa Sverige kommande säsong för att ytterligare lägga fokus på VM-serien.

Han förklarar:

– Jag har länge funderat på att välja bort ytterligare en liga och lägga mer fokus på GP:t. Förra året valde jag bort den brittiska ligan och nu vill jag prova att bara köra i Polen samt GP:t. Anledningen är att jag vill kunna hålla mig i bättre fysisk form, samt kunna behålla samma kostschema som under vinter och försäsongen. När man tävlar i många olika länder blir det mycket resdagar, vilket gör det svårt att hålla sig till ett strukturerat tränings- och kostschema.

Han säger dock att han är nöjd med tiden i Indianerna i Kumla och gärna återvänder om han en dag omvärderar sitt beslut.

– Jag har aldrig kört i en klubb som haft sådan struktur och bra organisation som Indianerna. Om jag kommer tillbaka till Elitserien kommer Indianerna definitivt vara den första klubben jag kontaktar. Detta beslutet har inte varit lätt, men jag måste prova detta för att veta om det förbättrar mig som speedwayförare. Jag vill passa på att tacka klubbens ledning, fans, sponsorer och mina lagkamrater för en grymt rolig tid.

Tai Woffinden körde flera säsonger för Vargarna och var bland annat med i det lag som överraskande tog silver 2009. Sedan dess har Vargarna tappat mark och avslutade precis säsongen med att åka ut i semifinalen i allsvenskan.

Karta: ICA Maxi Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!