Piratbasen: "Lika kärvt som förut"

Piraterna hade på måndagen ett nytt möte kring ekonomin. Men inga besked. "Vi letar överallt", säger ordföranden Sven Gustafsson.

Piratlaget 2019. Klubben har fortsatt ingen lösning på de ekonomiska problemen efter säsongen där man ligger efter med lönerna. Det gör att nya lagbygget försenas.

Piratlaget 2019. Klubben har fortsatt ingen lösning på de ekonomiska problemen efter säsongen där man ligger efter med lönerna. Det gör att nya lagbygget försenas.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-09-25 08:00

När svensk speedway går in i sin mest hippa vecka med de båda SM-finalmatcherna mellan Smederna och Dackarna tvingas en annan klubb i kön, Piraterna, jobba hektiskt på ett helt annat sätt.

Piraterna ligger fortsatt efter med förarlöner och har på senaste veckan inte kunnat presentera någon lugnande lösning eller något besked om hur stora skulderna är efter den gångna säsongen.

Piraternas styrelse säger sig jobba brett för en lösning.

– Vi har olika funderingar och letar överallt. Det är ett tråkigt läge, men nästa vecka kanske vi kan säga något om det går vägen, säger Sven Gustafsson.

Har läget förbättrats något på en vecka?

– Nej, det är lika kärvt som förut, säger Gustafsson.

På måndagens möte betades en del fakturor av och enligt ordföranden återstår nu förarlöner att betala.

– Vi har skickat mejl och vad vi fått till oss så accepterar de och väntar, säger Sven Gustafsson.

En konsekvens av problemen blir att Stefan Andersson Skills nya lagbygge inför 2020 försenas. "Ando" har hittills bara en förare klar, polacken Pawel Przedpelski, till nästa säsong.

– Han får lugna sig lite nu, att det tar lite längre tid, säger Sven Gustafsson.

På en restaurang i Motala på onsdagen, Lyckan, ska Piraterna ha sponsorträff i samband med den andra SM-finalen. Då fanns det lite planer på att presentera något, men nu är det oklart. Det är oklart också om besked ges kring ekonomin.

– Styrelsen är inte med på Lyckan så det tror jag inte, säger marknadsansvarige Janne Eklöf.

Vad säger du om klubbens situation?

–  Jag har inga kommentarer. Mer än att det är tråkigt. Det är naturligtvis inte bra, säger Janne Eklöf.

Föraren Daniel Davidsson säger att han inte har hört ett ljud i frågan sedan förra veckan. Det har bara kommit något mejl om den uteblivna lönen.

– Det är inte bra och inget gott tecken. Jag har hört bakvägen att klubben jobbar hårt. Jag förutsätter att de löser det, det är ju kompetenta människor som sitter där, säger Davidsson.

Sporten har sökt nye lagledaren Stefan Andersson Skill hur han ser på ekonomin och hur det påverkar nya lagbygget, men inte lyckats.

Underskottet för årets säsong i Piraterna beror på att det kom 500 färre betalande åskådare i snitt, jämfört med vad som det budgeterats med.

– Vi hoppas att vi löser det och vi återkommer, upprepar ordföranden Sven Gustafsson.

Piraternas ordförande Sven Gustafsson är fortsatt fåordig kring ekonomin i klubben. "Det är lika kärvt som förut", säger han efter det senaste styrelsemötet.
Piraternas ordförande Sven Gustafsson är fortsatt fåordig kring ekonomin i klubben. "Det är lika kärvt som förut", säger han efter det senaste styrelsemötet.
Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!