Det började dock motigt.
Ösregn under tisdagseftermiddagen och många undrade nog om det verkligen skulle bli SM i speedway.
– Det har inte kommit en droppe regn på en hel vecka och så blir det ösregn fem timmar innan matchstart. Självklart var det tungt att höra rykten om att det var inställt, säger Linköpingsbon och ESS ordförande, Mikael Holmstrand efter tävlingen.
Men. Östgötasolen och Linköpingborna gick att lita på och helt planenligt så fräste förarna iväg i heat 1 klockan 18. Inför hela 2380 åskådare.
– Jag är verkligen positivt överraskad. Det visar att det finns ett stort intresse. Vi har ju faktiskt kört VM-speedway i staden, fortsätter Holmstrand.
Tävlingen sig var också en rafflande historia bland toppförarna. Oliver Berntzon drog iväg i poängställningen till en början men bakom hade han flera som jagade finalplatsen.
I finalen stod det sedan mellan just Berntzon, Jacob Thorsell, Kim Nilsson och Victor Palovaara.
Det blev tajt men Bertnzon drog det längsta strået och fick bita i guldmedaljen med champagneflaskan i handen.
– Jag har fyra, fem finaler i bagaget som jag inte har vunnit. Jag vet hur viktigt det är att tänka att det är vilken tävling som helst och att verkligen sikta på att ta sig till final. Sen kan allting hända, säger Berntzon som till vardags kör för Lejonen, Vetlanda.
En förare som har närmre till Sviestad Motorstadion, och som fick en speciell tävling, är Piraternas Rasmus Broberg.
Broberg kom in efter tre heat när Christoffer Selvin kraschat och inte kunnat köra vidare.
– Det är alltid svårt att komma in när man ligger två heat efter alla andra. Men det var kul att kunna visa sin förmåga, säger Broberg.
Känslan att byta ut Dunteberget i Motala mot Sviestad i Linköping?
– Banan är riktigt fin och även om man kanske inte märker att det är så mycket folk när man väl kör så känns det när man står i depån och så, fortsätter Broberg.
För kanske kan det bli fler tävlingar av yttersta klass i Linköping.
– Elitklubbarna i Sverige vill se mycket fler banor och den här banan håller minst elitserie-klass, säger Holmstrand.
Och avslutar med ett krav.
– Jag tror att Filbyterna måste få hjälp från kommunalt håll. Idag lånade vi luftstaket från Norrköping och Motala men det behövs investeringar i. Sen handlar det också om belysningen och det kostar en del det med, avslutar han.