Vurpa för Thorssell i SM – Lindgren vann

Åtvidabergskillen Jacob Thorssell kunde inte försvara sin SM-titel i speedway. Istället blev det en vådlig vurpa och befarat brutet skulderblad.

Åtvidabergskillen Jacob Thorssell tvingades bryta tidigt i SM-finalen.

Åtvidabergskillen Jacob Thorssell tvingades bryta tidigt i SM-finalen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-07-13 21:19

Thorssell vann SM förra året och var en av favoriterna även i årets tävling. Men redan i hans andra heat för kvällen kom en vurpa efter att han kört på Philip Hellström-Bängs. Thorssell tog sig av banan för egen maskin men körde inte mer.

Istället blev det Fredrik Lindgren som med sitt andra individuella SM-guld skrev historia i och med att han därmed blev Västervik Speedways förste svenske mästare.

Inför tävlingen var Fredrik en av favoriterna att vinna SM-finalen som avgjordes i Målilla på tisdagskvällen.

Han motsvarade förväntningarna med råge i och med att han vann fem av sina sex heat.

– Det känns otroligt skönt givetvis. Jag kände av att jag var favorit och det ska jag vara. Det var dock en tuff tävling eftersom vi har flera förare i Sverige som är i bra form, speciellt Pontus Aspgren som var otroligt bra så här långt, säger Fredrik Lindgren.

I finalen valde Fredrik bana ett och gick långt ut i starktkurvan för att få upp farten. Sedan var det ingen som kunde hota Lindgren.

– Banan utvecklade sig så och det blev väldigt breda svängar i slutet. Min plan var att hamna i den materialkanten och hoppas på att det skulle räcka.

Hur känns det att bli historisk?

– Det känns kul att vara historisk och en sådan anrik klubb som Västervik som har haft många bra svenskar så trodde man att de skulle haft ett SM-guld. Morgan Andersson hade berättat det för mig innan. Otroligt roligt att ta första SM-guldet för Västervik, svarar Fredrik Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!