– Det är en tuff uppgift. Deras förare åker ofta bra här och vi åkte dit mot dem här hemma förra året. Det är ett otroligt jämnt lag där samtliga förare kan gå ut och vinna heatet. Det gäller att vi är med lite bättre från start för jag tror inte att vi får speciellt många chanser att reparera något efter paus, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Hos Smederna saknas lagets stora stjärna Fredrik Lindgren på grund av hjärnskakningen han ådrog sig i fredagens seriematch i Polen. När lagen drabbades samman under våren kom Västervik första förlust i elitserien, 49–41.

– Vi ledde efter sju heat men föll ihop lite under matchens slutskede. Till den här matchen hoppas jag att vi får bra med stöd på läktaren, för det lär våra motståndare ha. Smederna har troligtvis den bästa supporterskalan i elitserien, så de kommer med full buss och lär trycka på rätt bra med tifo.

Artikelbild

| Australiern Sam Masters får chansen i väst nummer sju. – Det är hård konkurens, men Sam är en förare som levererar som bäst när han får köra många tävlingar, förklarar Morgan Andersson.

Morgan Andersson väljer att ställa över Mikkel Bech Jensen till förmån för den formstarka australiern Sam Masters.

– Det är hård konkurens, men Sam är en förare som levererar som bäst när han får köra många tävlingar. Han har gjort det riktigt bra i sin polska klubb Ostrow och även kommit i gång England. När han fick chansen för oss här hemma sist så gjorde han det bra, därför väljer vi att ta med honom.

Västervik kommer närmast från en storförlust i länsderbyt mot Dackarna. Nu är Andersson och hans mannar ute efter revansch.

– Stämningen i laget är bra. Det gick inte riktigt enligt plan för två veckor sedan även om vi visste att det skulle bli tufft. Vi måste ha fler än två förare som levererar på banan, men vi vet om att vi är starka på hemmaplan och vill hålla i vår svit.

Smedernas lagledare, Jimmy Jansson, säger till klubbens hemsida att man åker till Västervik med siktet inställt på tre poäng.

"Vi åker ner med en bra känsla och med ett lag som ska kunna leverera bra speedway och ta de 46 poäng vi behöver. Vi känner att formen och moralen är bra i laget och vi går självklart för tre poäng".