Nästa onsdag, den 4 november, kommer riksdagen med största sannolikhet att rösta igenom två nya skatteförslag som ska gälla efter årsskiftet.
Ett beslut som har fått utstå många attacker i idrottssverige under året.
- Vi måste göra det, säger ordföranden Sven Gustafsson.
Orsaken är att en del av förslaget innebär att arbetsgivaravgifter (för närvarande 31,42 procent) ska betalas för utländska artister och idrottsmän som arbetar i Sverige i kortare tid än sex månader.
I dag räcker det med en så kallad artistskatt på 15 procent. (se faktaruta).
Avvakta revisorer- Det här gör det svårare för svenska klubbar att konkurrera gentemot andra länder, sa Linköping FC:s klubbdirektör till Corren i vintras.
Piraterna har långtgående planer på att bolagisera verksamheten redan till nästa säsong för att slippa de nya arbetsgivaravgifterna.
- Det skulle bli väldigt bekymmersamt annars, säger Piraternas kassör Leif Kornehed.
Om Piraterna omvandlas till ett nytt bolag krävs att alla förare är momsregistrerade med egen svensk f-skattesedel.
- Vi ska avvakta vad våra revisorer säger, men vår målsättning är att få allt klart tills nästa år, säger Leif Kornehed.
Enligt vad Corren erfar hade kostnaden för de utländska förarna ökat med drygt en miljon kronor.
- Jag törs inte säga några summor. Men det kan mycket väl vara så mycket, säger Sven Gustafsson.
Ny kassalagAtt bilda bolag medför mycket merarbete i revisionen och nya kostnader. Bolaget måste betala moms på allt från entrébiljetter till kiosk- och souvenirförsäljning - allt med olika momssatser från sex till 25 procent.
Dessutom faller man under nya Kassalagen, som också börjar gälla 1 januari. Den kräver att allt som tar i dag betalas med kontanter eller kort ska ha en kassaapparat.
I fredagens Corren: Piraternas arena byter namn.